17 Mart 2016 Perşembe

Farmasi Kozmetik 3' lü Far Paleti

#elifleyeniyılamerhaba etkinliğinde sponsorlarımızdan biri de Farmasi olunca markaya ait ürünlerin bulunduğu epey dolu birer çanta hediye edildi. Açıkçası paketi açtığımda, renkli gözlü biri olarak yeşil tonlarda far paleti en az ilgimi çeken ürün olmuştu. Şeytanın bacağını kırıp denediğim günden sonra elimden düşürmediğim bu paleti hadi gelin birlikte inceleyelim. 

İlginç bir şekilde paletin adı sanı yok, biraz araştırma yaptım markaya ait 3'lü far paletlerinden epey çeşit de bulunuyor. Demin de bahsettiğim gibi bendeki yeşil tonlar içeren palet. Şık dikdörtgen ve Wet N Wild paletlerin kötü ambalajından sonra fazlaca sağlam bir paketleme ile sunulmuş bir palet. 


Farlar fotoğrafta her ne kadar mat gibi görünse de aslında içinde minicik ışıltılar içeriyor, fakat bu ışıltılar ne hikmetse göze uygulanana kadar kayboluyor^^ En alttaki sütlü kahveye çalan krem rengi paletteki pigmentasyonu en az renk diyebilirim. Diğer kalan iki yeşil tonu ise far bazı ile günü kurtaran cinsten. Farların genel yapısı yumuşacık, parmak veya fırçaya alırken epey far harcanıyor zira fazlaca tozutuyor. Krem rengi hariç iki adet yeşil tonu bir kaç kat uygulandıktan sonra istenilen rengin elde edilmesine olanak sağlıyor. 



Paletteki açık yeşil rengi göz kapağıma baz olarak kullanıp, gözün katlanma bölgesine bir bronzer uygulayıp bir de dış köşelerine en koyu rengi yatay v şeklinde uygularsam tadından yenmeyen bir makyaj elde ediyorum. Geriye bol maskara ve kirpik diplerine siyah göz kalemi uygulamak kalıyor^^ Bu paletle yapabileceğim en yoğun makyajım bu olsa gerek. Ki yeşil tonları mavi/yeşil gözlere yakışmaz adlı düşüncemi bu palet ile kırdığımı söyleyebilirim, çok da güzel oluyormuş. 

Günlük olarak yine en koyu yeşili (bence hafif de füme gibi duruyor gözde), gözümün dış köşeşinde v şeklinde uygulayıp bol maskara ile tamamlıyorum.

Kısacası makyaja yeni başlıyorsanız, bu 3'lü paletlerden epey çeşit de bulunuyor. Kendinize yakın olan bir paleti seçip siz de deneyebilirsiniz^^

8 yorum:

  1. bende kahve tonlusu var tabi favori renklerim olması sebebi ile daha bir severek kullanıyorum kendisini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, güzel palet yumuşacık sürümleri :) Kahve tonlu Nyc Far Paletim benim de en bi sevdiklerimden :) Sana da çok yakşıyordur kahve tonları ablacım:*

      Sil
  2. Bana mavi olanı hediye edilmişti ama o renkler hiç kullanabildiğim renkler olmadığından ne yazık ki kaldı öyle... bir de pembe-mürdüm gibi olanı vardı, ama onun da pigmentasyonu pek iyi değildi. Ve işin komiği, şu anda farklı bir paleti kullanarak yaptığım, aynen anlattığın göz makyajı var gözümde :))) Güle güle kullan şekercim, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa gerçekten mi :) Instagram' da bir fotoğraf isterim o zaman:) Ben de bugün yapayım madem^^ Bende de Farmasi' nin daha büyükçe pembe mor tonlu bir paleti daha var ona henüz elim gitmedi, onu da bir mercek altına almak gerek :)

      Sil
  3. Ben de seve seve kullanıyorum ^.^

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    ben de Farmasi üyesiydim ama farmasi üyeliğim askıya alınmış acaba sizin tanıdığınız bir satış danışmanı var mıdır bana yardımcı olsun :(

    Ayrıca çok güzeller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, Instagram'da farmasikozmetik_turkiye hesabinin sahibi Fulya sana yardimci olucaktir tatlim

      Sil