29 Mayıs 2015 Cuma

Mezuniyet Makyajı | Lise Mezuniyeti


Herkese merhaba!

Fazla abartılı olmasını istemediğimiz bir mezuniyet makyajını aşamalı olarak anlatacağım. Abartı olmasını istememe sebeplerimiz; aynı gün hem kep töreni hem de balo olması. Elimden geldiğince fotoğrafta yansıtmaya çalıştım. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, yaptığı makyajların fotoğraflarını çekip istediği gibi yansıtabilen arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum:) 



Haydi başlayalım o zaman:

1. Aşama: Garnier BB kremi tüm yüze uyguladıktan sonra, The Balm Put a Lid on It far bazını göz kapaklarına ve göz altlarının dip kısımlarına uyguladık ve kurumasını bekledik. Göz altlarına Loreal True Match Kapatıcıyı uyguladık ve mimik çizgilerine dolmaması için tampon hareketlerle pudra ile üzerinden geçtik



2. Aşama: Far bazının kuruduğuna emin olduktan sonra, göz kapaklarını nötrlemek için Wet n wild Brulee far ile zemin oluşturduk. Daha sonra gözleri biraz ısıtmak amacıyla Bronze rengindeki H&M allığı kullandık. Sizler bunun yerine elinizdeki herhangi bir sıcak tonlu kahverengi farı da kullanabilirsiniz. Bir eyeliner fırçası yardımı ile Avon' un The Nudes paletindeki en koyu renk ile eyeliner çizgisi oluşturup, köşelerde yoğunluk yarattık. Sizler yine elinizdeki herhangi bir koyu gri ya da siyah far ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 



Yoğunluk oluşturduğumuz bölgelerden ortaya doğru Wet n wild Nutty farı parmaklar yardımıyla tampon hareketler ile uyguladık. Far sürme işleminin H&M allığı uyguladığımız fırça ile tüm farları karıştırdık. Gözlerin altıına gözlerin yarısına  kadar önce Avon' un paletindeki en koyu renk ile eyeliner çektik, bu çizgiyi ısıtmak için de H&M Bronze allık ile üzerinden geçtik. En son olarak da ince bir eyeliner ve maskara ile göz makyajın tamamladık.





3. Aşama: Gözlerde kullandığımız allığı yanaklara da uyguladık bütünlük sağlaması açısından. Dudaklarda da Essence 07 Cute Pink rengini dudak balmı ile uyguladık, böylece daha yumuşak bir görünüm elde ettik. 



Biz bu makyajı hem kep töreninde hem de yaşına uygun bir şekilde baloda da kullanabileceğini düşündüm. 

Umarım faydalı olmuştur.

Ürünlerin de kolay ulaşılabilir ve uygun fiyatlı olmasına dikkat ettim. Sormak istedikleriniz olursa yorum kısmına yazabilirsiniz. 

Bir sonraki postta görüşmek üzere...

9 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum güzel düşünceniz den dolayı :)

      Sil
  2. Oldukça sade liseliler için çok uygun bir makyaj olmuş canım :) Arada sayfama beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum! Ben de geliyorum okuyorum :)

      Sil
  3. Güzel bir makyaj olmuş canım benim :)

    YanıtlaSil
  4. Flormar İndirim  Çok güzel bir yazı son zamanlarda en çok
    gündemde olan kozmetik ürünleri ve kuaförler için en uygun malzemeler bu site üzerinde uygun fiyatlarla mevcuttur...

    YanıtlaSil