4 Mayıs 2015 Pazartesi

Kuru Şampuan | Lee Stafford Dry Shampoo

Herkese Merhaba!


Bugün sizlere son zamanlarda kullanımı oldukça yaygınlaşan kuru şampuanlardan bahsedeceğim. Acelemiz olduğunda, saçlarımızı yıkamaya vakit bulamadığımız zaman çoğumuzun eli kuru şampuanlara gidiyor. Kuru şampuanlar sayesinde saçlarımız yıkama işlemine gerek duymadan, yağlı ve sönük görüntüden bir nebze de olsa kurtulabiliyoruz. Hele ki benim gibi ince telli çabuk sönen ve yağlı saçlara sahip olanlar için kurtarıcı bir ürün. 





Gratisler' de satılan Lee Stafford markasının saç ürünlerinden biri olan Kuru Şampuan (Dry Shampoo), Elidor kuru şampuan kokusunun azizliğinden sonra hemen alıp bir şans vermeliyim dediğim bir ürün oldu. Evet biraz komik gelebilir 'kokusu hafif diye kuru şampuan mı alınır?' diyebilirsiniz. Fakat Elidor kuru şampuanın kokusu benim gibi koku hassasiyeti olan birine öyle ağır geldi ki, bundan sonra kuru şampuanda aradığım ilk özellik hafif koku oldu:) Bunun kokusu çok mu güzel diyeceksiniz, onu da yazımın ilerleyen kısımlarında ayrıntılı olarak yazacağım. 




Lee Stafford Kuru Şampuanın yine kokusunu sevmeme ihtimalini göz önünde bulundurarak, seyahat boyunu alıp deneyimlemek istedim. Hem de sevimli minik şişesi, dışarıda zor durumlar için çantada kurtarıcı olur diye düşündüm. Bu düşüncemde haklı olduğumu da kullandıkça anladım ve hemen büyük boyunu da  geçen indirimde kaptım. 

Lee Stafford Kuru Şampuan; yağlı saç dipleri için ferahlatıcı ve yeniden canlandırıcılık vaat ediyor. Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalamak gerekiyor. İhtiyaç olan bölgelere 15-16 cm kadar uzak mesafeden sıkılması öneriliyor. Uygulama işlemi sonrasında da saç diplerindeki pudrayı parmaklarımızla dağıtıyorsunuz. 





Bendeki etkilerine gelecek olursak: Kuru şampuanın yapması gereken görevi yerine getiriyor. Saçımdaki yağlı görüntüyü alıyor. Tabi ki yıkanmış gibi saçlarınızı temizlemiyor. Hacmini kaybetmiş saçlarıma yeniden hacimli bir görüntü sağlıyor. Burada söz ettiğim hacim ekstra bir hacim değil yanlış anlaşılmasın, saçımın kaybetmiş olduğu hacmi geri veriyor. Gerekli mesafeden sıkılmadığında beyaz kalıntıların yoğun olduğunu görebilirsiniz. Yine de parmaklarla çabucak dağıtılabiliyor. En sevdiğim özelliği de saçdaki yağlı görüntüyü alırken, saçı kazık gibi dondurmuyor, doğal yumuşaklığında kalıyor. Saç derimde herhangi bir hassasiyete de yol açmadı. Kullanım sonrasında kepeklenme, tahriş, kızarıklık gibi sorunlarla da karşılaşmadım. 

En takıntılı olduğum kokusu ise Elidor kadar ağır gelmedi. Çiçeksi bir kokusu var. Çok da hafif olduğu söylenemez. Küçükken annemle gittiğim yerel kozmetik mağazalarındaki görevli ablaların parfümleri geliyor aklıma, bu kuru şampuanı kullandığım zaman:) 

Lee Stafford Kuru Şampuanı 50 ml (7.50 TL) ve 150 ml (17.90 TL) olmak üzere iki boyunu da Gratis mağazalarından temin edebilirsiniz. 

Bir sonraki postta görüşmek üzere...



4 yorum:

  1. en beğendiğim kuru şampuanlardan biri bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de şimdilik en beğendiğim. Batiste deneme fırsatım olmadı daha ama Elildor' dan sonra buna bayıldım!

      Sil
  2. Benim şimdilik favorim Got2b Kuru şampuan ama bu da kesinlikle denemek istediklerimden :) yazını da okuduktan sonra elimdeki biter bitmez denenecek :)

    YanıtlaSil