1 Mayıs 2015 Cuma

Avon Supershock Gel Eyeliner | Göz Kalemi

Günaydın!

Bugün sizlere Avon Supershock Gel Eyeliner' ı tanıtacağım. Henüz tam anlamıyla yaz gelememişken benim gibi siyah kalemi çok seven, onsuz dışarı adım atmam diyen ve kuyruklu eyeliner yapamayanlara gelsin bu yazı.





Avon Supershock Gel Eyeliner, isminden de anlaşılacağı gibi kalem şeklindeki bu eyeliner jel yapıda. O kadar yumuşak ki kuyruklu eyeliner sürmek istediğinizde her seferinde kalemin ucunu keskinleştirmek zorundasınız. Kalemtraş ile açma esnasında bile çok çabuk kırılabiliyor, hassas davranmakta fayda var. Ürün jel yapıda olduğu için gözlere uygulama esnasında herhangi bir tahriş sorunu ile karşılaşmıyorsunuz, kalem gözünüzün üzerinden jel gibi kayıp gidiyor. 




Beni Instagram' dan takip edenler biraz dikkat etmişlerse, siyah kalemsiz 'günün makyajı' fotoğrafını çok nadir görmüşlerdir. Eyeliner çekme konusunda da pek becerikli olduğum söylenemez. Bu göz kalemi benim gibi eyeliner süremeyenler için çok iyi bir alternatif olacaktır.  'Kuyruklu eyeliner çekemeyen biri bu kadar yumuşak kalemle mi çekebilecek?' dediğinizi duyar gibiyim! 




Öncelikle kalemin ucunu bir kalemtraş yardımı ile sivri hale getirip, gözlerinizin üzerinden boşluk kalmayacak şekilde noktalar koyarak bir çizgi belirliyoruz, bu işlemi göz çevrenizin şekli doğrultusunda yapıyoruz. Yani daha ortada kuyruk falan yok. Daha sonra elimize açılı bir fırça alıp, noktalardan oluşturduğumuz çizginin üzerinden geçiyoruz. Tekrar göz kalemini alıp bu çizginin üzerinden geçip belirginleştiriyoruz. Son olarak da açılı fırça yardımı ile geçtiğimiz bu çizginin (gözün kuyruk kısmına yakın yerinden) ucundan kuyruk uzatıyoruz. Kalem jel yapıda olduğu için gözün üzerinden rahatlıkla alınıp dağıtılabiliyor. Ben bu kalemin yumuşaklığı sayesinde kuyruklu eyeliner işini başarabildim.





Avon Supershock Gel Eyeliner, kesinlikle gün içinde akma, bulaşma yapmıyor. Sanırım şimdiye kadar kullandığım en kömür karası eyeliner bu diyebilirim. Göz üzerinde akma ve bulaşma sıkıntısı yok, ama malesef gözlerimin altına sürdüğüm zaman bir süre sonra akma yapıyor. Fakat ben buna da siyah far ile sabitleyerek çözüm buldum. Tek kusuru göz içine sürdüğümde göz pınarlarıma birikme yapması. Temizleme konusuna gelince çift fazlı göz makyaj temizleyici olmadan tam anlamıyla temizlenmiyor.

Son olarak, ürün jel yapıda olduğu için yazın kullanmayı pek uygun bulmuyorum. Cildimiz ister istemez daha nemli olacağından yazın daha kuru ürünlere yöneliyorum. Yaz için önceden favori bir göz kalemim vardı o da Avon Glimmerstick göz kalemi! Yine bunun gibi uygun fiyatlı bir ürün daha keşfettim o da Essence Longlasting göz kalemi! İkisinin de yazısını yakında yazacağım. 

Avon Supershock Gel Eyeliner' ı Avon Türkiye katalogundan ortalama 11-13TL' ye sahip olabilirsiniz. 

Bir sonraki postta görüşmek üzere...

Ben aynı zamanda Instagram' dayım: hergun1kozmetik





4 yorum:

  1. merak ettiğim bir eyeliner. güzel bir yazı olmuş bizlerle paylaştığın için teşekkürler.. Senii ınstagramdan takipteyim zaten buradan da takibe aldım tabiki bende bloğuma beklerim sevgilerle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabildimse ne mutlu bana:) Bakıyorum ben de canım, sevgiler...

      Sil
  2. fırçayla kuyruk yapma fikri çok akıllıca olmuş.. :) teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, işinize yaradıysa çok mutlu olurum:)

      Sil