14 Nisan 2015 Salı

Doa Kozmetik Hindistan Cevizi Yağı ve Kullanım Alanları

Beni uzun süredir Instagram' dan takip eden arkadaşlarım doğal yağlarla yapılan bakımlara ne kadar düşkün olduğumu bildiklerini düşünüyorum:) Makyaj masamda bir köşe doğal yağlara ayrılmış durumda. Bugün sizlere en pratik ve en verimli bulduğum hindistan cevizi yağının faydalarından ve kullanım alanlarından bahsedeceğim. 






Hindistan cevizi yağının kullanım alanları:

Kuru ve yıpranmış saçların bakımı, vücut, yüz ve dudakların nemlendirilmesi, yemeklerde, göz makyaj temizliği...




Peki ben ne amaçla kullanıyorum?

Saç bakımı:  Katı formdaki bu yağdan bir parça alıp elimin ısısı ile eritiyorum. Saçlarımı tutam tutam ayırarak diplerden uçlara doğru yağı uyguluyorum. Yağı uyguladıktan sonra en az 3 saat bekliyorum ya da akşam uygulamayı yapıp, sabah yıkanıyorum. Saçlarım duştan sonra ince telli olduğundan çok çabuk karışıyor, fakat bu yağı uyguladığım zaman rahatlıkla tarayabiliyorum. Hindistan cevizi yağının sağladığı nem sayesinde saçlarım yumuşacık ve ışıl ışıl oluyor. Eğer benim gibi haftada 2 kez kullanırsanız saçların hızlı uzaması konusunda etkisinin büyük olduğunu göreceksinizdir. 

Nemlendirici: Genelde saçlarıma uygulamayı akşamdan yaptığım için, ellerimde kalan yağı dudaklarıma, topuklarıma ve ellerime özellikle de tırnak etlerime sürüp yağın iyice emilmesini sağlıyorum. Sabah pamuk yumuşaklığında bir tenle uyanmanız mümkün olabilir. 

Peeling: Bir miktar hindistan cevizi yağına tarçın ve limon ekleyerek peeling elde ediyorum. Ölçüleri net vermiyorum, daha sonra ayrıntılı postunu yazacağım.




Saf hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı formda bulunur. Aktarlara gittiğinizde size sıvı formda bir yağ verirler, eğer mevsim yaz değilse 'saf olduğuna inanmamanızda fayda var' derim. Kokusu da tam anlamıyla hindistan cevizi gibi olmamalı! 




Elimde bulunan Hindistan cevizi yağı Doa Kozmetik' e ait.  Fiyatı, Doa Kozmetik'e üye iseniz 100ml' lik ambalajda 9 TL. Sizler de  www.doakozmetik.com' dan satın alabilirsiniz.  

Siz daha önce Hindistan cevizi yağını kullandınız mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bir sonraki postta görüşmek üzere...


Ben aynı  zamanda Instagram' dayım. Beni oradan da takip edebilirsiniz. 
Kullanıcı adım: hergun1kozmetik





6 yorum:

  1. Bu yağı bende kullanıyorum saçlarımda ve inanılmaz faydasını gördüm çok çabuk uzatıyor ve saçları besliyor çok memnunum

    YanıtlaSil
  2. Bu yağı bende kullanıyorum saçlarımda ve inanılmaz faydasını gördüm çok çabuk uzatıyor ve saçları besliyor çok memnunum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ben de çok memnunum:) Bitirdikçe aldığım bir ürün!

      Sil
  3. Doa kozmetik'i daha öncede duydum her yerde yağlar satılıyor ama doğal olması önemli sanırım buradakiler marketlerde satılanlara göre daha kaliteli
    benimde bakım ve sağlık üzerine yazdığım bir blogum var beklerim bende :)
    http://ceydacengiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle aktarlardan alırken dikkatli olmakta fayda var! Hemen bakıyorum:)

      Sil
  4. Ben de düzenli ayda bir hindistan cevizi yağı ile saç maskesi yapmanızı ve kuru olan cildinize duş sonrası sürmenizi öneririm. Burada gerçekten asıl önemli olan yağınızı nereden aldığınız. Katkısız ürün almanız çok mühim. Bence DOA Kozmetik bu konuda çok iyi. Ben hindistan cevizi yağı ve daha birçok bitkisel yağları DOA dan almanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil