16 Nisan 2015 Perşembe

Kaş ve Kirpik Bakımı | Kirpik Uzatma

Herkese Merhaba! 

 'Makyajının olmazsa olmazı nedir? ya da Tek bir ürün seçecek olsan hangi makyaj malzemen olurdu?'  sorularından birini sorsalar çoğumuzun yanıtını duyar gibiyim:) 
Maskara! 




Tabi bir de yüzümüzün ifadesinde çok önemli yere sahip olan kaşlarımız!  Çoğumuz  ya kuaför azizliğine uğrayan (ve küsen)  ya da çok seyrek olan kaşlarımızı dolduruyoruz. 

Hacimli, uzun kirpikler ve yüzümüze en yakışan kaş şeklini hangimiz istemez ki? İşte tam bu noktada uzun zamandır uyguladığım ve başarılı sonuçlar aldığım formülü sizlerle paylaşacağım. 


Gerekli malzemeler:

MASKARA FIRÇASI
HİNT YAĞI
BADEM YAĞI




Uygulama Yöntemi ve Etkileri:

1 ay boyunca her akşam daha önceden temizlemiş olduğum bir maskara fırçasına, eşit miktarda hint yağı ve badem yağı içeren karışımdan alıp önce kirpiklerime daha sonra da kaşlarıma maskara sürer gibi uyguladım. 

2-3 gün sonra incelmiş olan kaşlarım köklerden belirmeye başladı. 2-3 hafta sonunda ise kaşlarım eski (doğal) haline geldi. Ayrıca kaş çıkmayan bölgelerde de kökler belirlemeye başlamıştı. 5 haftanın sonunda da eskisinden daha gür kaşlara sahip oldum. Kirpiklerimde ise bu gelişim biraz daha yavaş ilerledi. 3-4 hafta sonunda kirpik diplerimde yeni kirpikler oluştuğunu gözlemledim. 5-6 hafta sonunda ise çok hafif de uzama olduğunu gördüm. 



Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta: Hint yağı diğer yağlara göre biraz daha yoğun kıvamlı olduğundan gece uyumadan 30-40 dk öncesinde uygulama yapmanızı tavsiye ederim. Hem sürdüğünüz bölgelerde yağın emilimi olur, bu sırada hint yağının yoğunluğu gözlerinizin biraz bulanık görmesine sebep olabilir. Yani bu karışımı gün içerisinde uygulamanızı pek önermem. 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu: Yağların gözümüze bulaşması sakıncalı olabilir,  bu konuda dikkatli olmanızda fayda var. 


Sizler de bu yöntemi aktarlardan veya www.doakozmetik.com' dan edinebileceğiniz hint ve badem yağı ile deneyebilirsiniz. 


Bir sonraki postta görüşmek üzere...

Beni Instagram hesabımdan da takip edebilirsiniz.
Kullanıcı adım: hergun1kozmetik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder