28 Temmuz 2015 Salı

Avene Termal Su


Uzun zamandır Instagram üzerinden bana sık sık sorulan Avene Termal Su bugün blogumun konuğu.



Öncelikle termal suyun ne olduğunu bakalım:

Mineral özellik içeren, cilt için geliştirilmiş  sprey şeklindeki sulardır. Bence yaz için hem serinletici hem de cilt bakımında büyük kurtarıcılardır. Ben de Mayıs ayından beri düzenli olarak kullanıyorum inanılmaz faydasını gördüm. Daha önce nasıl kullanmamışım diye kendime kızıyorum.



 Hadi gelin o zaman hep birlikte nasıl kullandığıma bakalım:

İlk olarak nemledirici yerine yaz gecelerinde termal su vazgeçilmezim oldu. Makyajımı temizledikten sonra kullanıyorum. Sadece dudaklar ve göz altlarım için nemlendirici kullanıyorum, yüzümün kalan kısımlarına vermiş olduğu temizlik ve nemlendirme bence yaz için ideal seviyede. En azından benim karma olan cildimde durum bu.

Cildimi makyaja hazırlarken termal sudan yardım alıyorum. Temizlenmiş olan cildime uyguladıktan sonra 2-3 dk emilmesini bekliyorum. Daha sonra makyajımı adım adım uyguluyorum. 

Sıcak yaz günlerinde güneş kremi sürmeden sokağa adım atmadığım için öncelikle termal suyumu uyguluyorum, fazla kurumasını beklemeden hemen güneş kremini sürüyorum. Hem güneş kremi kullanırken beyaz kalıntı kalmamış oluyor. Hem de kremin yüzümde homojen bir şekilde dağıldığını düşünüyorum.

Epilasyon sonrasında da yine termal su harika bir ferahlatıcı. Epilasyon sonrasında cildim kızarır, yanar ve iğne iğne batar. Fakat epilasyon sonrasında termal su uygulaması yaptığımda hassas olan cildim kızarmıyor ve rahatlamasına yardımcı oluyor.

Yine bir yaralanma durumunda tabii çok abartılı derin yaralardan söz etmiyorum, sıyrık gibi durumlarda öncelikle termal su sıkıp yaranın rahatlamasını sağlıyorum. 

Makyajımı yaptıktan sonra bazen pudranın fazla kaçtığını düşündüğümde, 15-20 cm uzaklıktan uygulama yapıyorum, kabuklu pütür pütür görüntüyü alıyor. Makyajımda da herhangi bir bozulma yaşamadım. Hatta aksine gram oynamıyor yerinden makyaj.

Çok acelem olduğunda makyaj süngerimi yine termal su ile ıslatıp makyajımı tamamlıyorum. 

Gün içerisinde makyaj yapayım yapmayayım en azından 5-6 kez serinlemek için kullanıyorum. İki aylık kullanım sonucunda gözlemledim ki eski sivilce lekelerim daha çabuk açılır hale geldi. Tabi bunu tek başına termal su ile başarmadım, sudokremin de katkısını es geçmek olmaz. Bu etkiyi gördükten sonra son bir aydır daha sık ve düzenli kıllanır oldum. Sudokrem yazımı buradan okuyabilirsiniz.

Kısacası ben Avene Termal Suyu çok sevdim. Daha öncesinde La Roche Posay Termal Su' yu bitirdim fakat bence Avene bir tık daha önde. Yakın zamanda La Roche Posay Termal Su' yun yazısı da gelecek.

300 ml' lik bu boyunu online bir eczaneden 21 TL' ye almıştım. İndirimlerde yakalarsanız en azından küçük boyunu deneyerek sizler de bir şans verin derim.  

2 yorum:

  1. Avene kesinlikle en başarılısı bu konuda :) Sanırım bir 7-8 yıldır bir tane çantamda bir tane evde Avene Thermal Water eksik olmuyor :)

    YanıtlaSil