8 Haziran 2015 Pazartesi

Saçlarımı Nasıl Hızlı Uzattım? Hızlı Saç Uzatma Formülü

Herkese Merhaba!

Havalar artık ısındı. Çoğumuz yaz geldi saçımızın rengini biraz açalım, biraz da uzatalım derken; deniz havuz güneş üçlüsü de eklenince bakımları arttırmak artık farz oluyor:) Ben de bundan bir kaç sene önce perma azizliği sonrası yıpranmış saçlarıma uyguladığım Bakım ve Hızlı Uzatma Formül' ünden bahsedeceğim.




 Permadan sonra saçlarım aşırı yıprandığı için bu saçlardan kurtulmak istiyordum. Sürekli kestirdiğim için bir yandan hızlıca uzamasını ve eski sağlıklı saçlarıma kavuşmak istiyordum.

Bakıma başlamadan önce bir nebze de olsa uçları sağlıklı olan saça bakım yapmanın daha iyi olacağını düşünerek, işe saçları kestirerek başladım. 6 ay boyunca bir daha kesime hiç gerek duymadan bu bakımı haftada bir düzenli yapmaya başladım. Sonuç gerçekten de istediğim gibiydi. Az olan saçlarım gürleşti, çabucak uzamaya başladılar ve eski sağlıklı görünümüne kavuştu. Omuzlarımda kestirdiğim saçlarım neredeyse belime gelmişti. 


MALZEMELER:

1 kapak Mecitefendi Saç bakım yağı 
(Aktarlarda bir çok yağın içinde bulunduğu çeşitli markalarda saç bakım yağları satılıyor, ben süreç içinde Mecitefendi Saç Bakım Yağı' nı kullandım)

3-4 damla (1 çay kaşığı) Çam Terebentin 
(Aktarlardan bulabilirsiniz)

Evigen, Bemiks, Bepanten Ampul 
(Eczanelerden her bir ampulü beşli olarak satın alabilirsiniz, fotoğrafta sadece Bemiks olması şaşırtmasın sizi artık bu bakıma pek ihtiyaç duymadığımdan elimde kalanların fotoğrafını çektim:)



Hazırlamış olduğum bu karışımı saç diplerime iyice yedirdikten sonra kalanı saç uçlarıma uyguluyorum. Karışımın saç derime iyice nüfus etmesini sağlamak için saat başı kurutma makinasını biraz saç diplerime tutuyorum. Tabi bu saç kurutma makinası uygulamasını gün içinde yapıp 3 saat kadar beklettiğim zamanlarda yapıyorum. Çoğunlukla ben bu karışımı gece uygulayıp sabah yıkadım.

Bu formülü uygularken de 750 ml şampuanıma 1 yemek kaşığı çam terebentin ekleyerek kullandım. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus çam terebentin saç boyasının çabuk akmasına neden oluyor, hatta boyalı olmayan kumral saçlarımın rengini de bir ton açtı diyebilirim. Ayrıca çam terebentin saçlarımı çabuk uzatsın diye lütfen miktarını arttırmayınız, çünkü fazlası da saç dökülmesine sebep oluyor. Miktarına çok dikkat etmek gerekiyor.

Saçıma yaptığım bakımlar sırasında düzenli beslenme, yeterli miktarda su tüketimi ve uyku düzenime de dikkat ettiğimi belirtmek isterim. 

Sizler de bu formülü haftada bir düzenli bir şekilde uyguladıktan sonra umarım benim gibi etkisini görürsünüz. 

Bir sonraki postta görüşmek üzere...





7 yorum:

  1. bunun çok benzerini kür olarak yapıyordum saçıma ara ara sonra nedense bıraktı halbuki bepanten bemix falan baya besler saçı..işe yarayacağına eminim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl yarıyor. Ama sağlıklı yaşam şekli de çok etkili bu durumda :)

      Sil
  2. I really enjoy posts about this topic, they give me a lot to reflect on. I don't have time to read everything right now, I found this site when looking for something
    King Size Male Enhancement else on Yahoo, but I've bookmarked your homepage and will check back soon to see the latest thoughts.How is it that just anybody can publish a blog and get as popular as this? Its not like youve said something extremely impressive more like youve painted a fairly picture above an issue that you know nothing about! http://www.healthcaresdiscussion.com/king-size-male-enhancement/

    YanıtlaSil
  3. https://www.facebook.com/profile.php?id=100009526309862

    YanıtlaSil
  4. https://www.facebook.com/profile.php?id=100009526309862

    YanıtlaSil
  5. böyle şeyleri hazırlamaya çok üşeniyorum ama bunu deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kapaklı kaba hazırlasan ayda bir sana epey gider bence :) Dene gerçekten farkı görüceksin :)

      Sil