21 Ocak 2016 Perşembe

Hindistan Cevizi Yağı Mira' nın Yağları

Bugün blogumun konuğu yeni tanıştığım bir markaya ait (marka desem yanlış olmaz diye düşünüyorum) olan bir hindistan cevizi yağı. Bu yağ bana, 'bu hindistan cevizi yağı ise şimdiye kadar kullandıklarım neydi?' dedirten bir yağ oldu. Peki neden böyle düşündüm, hadi gelin birlikte inceleyelim.


Önceki blog yazılarımdan da aşina olduğunuz gibi şimdiye kadar kullandığım tek bir hindistan cevizi yağı markası vardı o da Doa Kozmetik' ti. Kötü müydü, hayır çok da memnundum. Fakat Mira' nın Yağları markasına ait hindistan cevizini elime alıp, kapağını açtım; gerek kokusu gerek rengi, ve biraz da ayrıntılı bir araştırma yaptıktan sonra asıl hindistan cevizi yağı bu olmalı kanaatine vardım.



Ambalaja dikkat ederseniz 'soğuk pres ve doğal' ibaresini okuyoruz. Paketi açtığımda Neden Soğuk Pres sorusuna bir cevap karşılıyor bizleri: Soğuk pres yöntemi ile sıkılan yağlar, ısıl işlem görmediği için içerisinde bulunan mineral ve vitaminler değerlerini korumakta ve yüksek kalitede özellikleri bozulmadan naturel olarak elde edilmektedir.


Ben şehir efsanelerini dinlediğimde hep şu yanıtla karşılaştım, gerçek hindistan cevizi yağı hindistan cevizi gibi kokmamalı, kokusuz olmalı vs vs... http://www.miraninyaglari.com/ ' u inceledikten ve ayrıntıları iyice araştırdıktan sonra anladım ki hindistan cevizi gibi kokmasında hiç bir sakınca yok ve elimizdeki yağ gerçek hindistan cevizi yağı ise herhangi bir katkı maddesine ihtiyaç duymadan bu kokuya sahip olabilir :)

Özellikle saç bakımında yıllardır bayılarak kullandığım gerçek Hindsitan cevizi yağını bulmanın sevincini yaşıyorum.  En sevdiğim yanlarından biri de sipariş üzerine üretiyor olmaları. Bu yağı günlük olarak bir tatlı kaşığı olacak şekilde tüketebiliyoruz da. Şimdi burada hindistan cevizi yağının dahili kullanımının faydalarını yazmak sizleri yanlış yönlendirmek olur (fakat bilinen faydalar takdire şayan).

Son kullanma tarihleri de sizin için özel üretim tarihinden itibaren 3 aydır. Ben haftalık saç bakım rutinimde bu ürünü kullanmaya devam ederken, siteyi iyice inceledikten sonra toplu bir alışveriş yapmayı planlıyorum. Alışveriş sonrasında yine bununla ilgili bir blog yazıyor olacağım.

7 yorum:

  1. güzel ürüne benziyor yorumlarını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün itibari ile ikinci kez kullandım çok sevdim şimdiden :)

      Sil
  2. tatlım gramını ögrenebilirmiyim 3 ay içinde tuketmek gerekıyorsa buyuk gramajlarda tuketim zor olur dıye dusundum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 108 gramı 45 tl ye satılıyor. 3 aylık kullanım iççin ideal gibi :)

      Sil
  3. ben de arıyorum böyle bir yağ yorumunu bekleyeceğim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün ile birlikte ikinci kullanışımdı, şimdilik sevdim:) Annem gün aşırı dahili olarak da kullanmaya başlıyor bugünden itibaren,hepsini yazacağım :)

      Sil
  4. merhabalar
    bende blog açtım blogumu takip edip yorum bırakarak destek olursan çok sevinirim. yorumların benim için çok kıymeyli http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil