20 Mayıs 2016 Cuma

Alışveriş (Çeyiz)

Mutfak alışverişlerim bitiyor sanırım bu son mutfak alışverişi yazım olucak desem de, sanırım öyle olmayacak^^ Bakçtıkça sürekli bir eksik çıkıyor!

Mutfak demirbaşlarım neredeyse tamamlandı diyebilirim, düdüklü tencere ve döküm tencere, tava hariç^^ Onları da Bernardo ve Optimum Esse' den almayı planlıyorum. 

Güneydoğulu biri olarak baharatsız yemeğimiz olmadığı için, baharatlıklar mutfağımın tabiki de demirbaşı olmalıydı^^ Lucca serisine ait bu 7' li baharatlığı 39.90 TL' ye satın aldım Esse' den.


Çekmece düzenleyici ve un eleyici canım teyzemin hediyesi:* Rahmetli anneanneme hastanede bakmaya gittiğimiz zaman almış bana, tam da en gerekli malzemelerdi benim için^^


Limonata bardaklarından 4 adet aldım tanesi 3.75 TL' ye geldi. Sizce de çok sevimli değiller mi?


Yine Lucca serisine ait ikili dikdörtgen sunumlar 31 TL' ye geliyordu. Misafir için kurabiye poğaca sunumlarında kullanmak için aldım.


Nişan zamanı geldiğinde gümüş şaşalı tepsilerden istemedim. Kendi kendime gidip bir salata kasesi satın aldım ve bunun içine çikolatalar eklendi ve dekore edildi, bence çok da güzel oldu. Şimdi her takımıma uygun bir salata kasem var :) Çünkü kendimi biliyorum o gösterişli tepsiyi hiç bir zaman kullanmayacaktım^^


Kelebekli bölmeli kahvaltılık da sevgili Meral teyzemin hediyesi, ama ben minik takılarımı koymayı planlıyorum. 


Diva markalı içi cam termosu daha önce eklemiş miydim listeme unuttum ben de bu yazıma eklemek istedim. Fiyatı 12.50 TL' ydi. Yanındaki rakı bardakları da 10 TL' ye alındı.

Haziran ayında yatak odası alışverişlerime maruz kalacaksınız bu seride^^ Maaşımla birlikte alımlara başlıyor olacağım:)




10 yorum:

  1. Limonata bardaklarına bayıldım :) 7'li baharatlık içinde o fiyat çok iyiymiş hepsini güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim^^ Evet baharatlık epey uyguna geldi :)

      Sil
  2. Hepsi de pek güzel, hepsini güle güle kullan! Şu un eleğinden benim de almam lazım aslında... Limonata bardaklarına ise bayıldım!!!

    YanıtlaSil
  3. Aynı şekilde süslü tepsiler benim de hiç hoşuma girmezdi. Gerçi ben evlenirken bu kadar fazla çeşitte yoktu. Olanlar da çok Kezban işi gelirdi. Herşeyin sade ama şıkı güzel.

    Güneydoğu olayını anlamadım ben 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kezban işi^^ Tam söylemek istediğim tabir :) Aslen Gaziantep, Hatay kökenliyiz :)

      Sil
  4. güle güle kullan canım yine çok güzel ve zevkli şeyler almışsın...limonata bardakları da özellikle şirinler..

    YanıtlaSil
  5. Hepsinden ben de aldım desem!
    Esse can!

    Bu arada Allah evlenene yardım etsin, ne zor işler:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet epey güzel indirimler yapıyorlar son zamanlarda :)

      Sil