29 Ocak 2016 Cuma

The Balm Put A Lid On It Far Bazı

Yazıma öncelikle far bazı nedir, ne işe yarar bundan bahsederek başlamak istiyorum. Hepimiz bize en yakışan göz makyajını yapmayı istiyor, dergilerde ve sosyal medyada gördüğümüz modellerin (tabi ışık oyunları da eklenerek elde edilen) o kusursuz göz makyajı görüntüsünü elde etmeye çalışıyoruz. İşte bu güzel görüntüyü elde etmek için, göz üzerinde adeta sanat eseri gibi gölge oyunlarını en iyi yansıtacak bir far bazına ihtiyaç duyuyoruz. 


Farklı renk seçeneklerine sahip olan far bazları çoğunlukta olmasına rağmen, günlük kullanımda nedense elim şeffaf, fazla renk vermeyen far bazına gidiyor elim, İşte tam bu noktada hepimizin kolayca ulaşabileceği The Balm markasına ait Put A Lid On It  Far Bazı bloguma konuk oluyor.

Blog yazmaya başlamadan önce sürekli severek takip ettiğim makyaj blogları bu far bazını severek kullandığından söz ediyordu, Gratis The Balm markasında ara ara güzel indirimler yapıyor, ben de bu dönemlerin birinde makul bir fiyata da denk gelince hemen alışveriş sepetime eklemiştim. Aldığım günden beri de sanırım hiç elimden düşürmedim :)


Makyaja başlamadan önce, yüz ve göz çevresi nemlendiricilerini uyguladıktan bir yarım saat sonra göz farı bazını göz kapağıma (eğer göz altına da kalem geçeceksem biraz da o kısma) uyguluyorum, 2-3 dakika kadar kurumasını bekliyorum. Sonrasında göz makyajına başlıyorum. Tüp şeklinde bir ambalaja sahip olan bu far bazı, ilk olarak ambalajdan açık krem rengi olarak çıksa da, uygulama sırasında jel formuna dönüşüp şeffaf bir renk alıyor. Yaptığım göz makyajının kalıcılığını arttırıp, renklerin daha iyi durmasını sağlıyor. Pigmentasyonu düşük olan far paleti ile bu far bazını birlikte kullanıp, ortaya bir nişan makyajı bile çıkarmışlığım var, tüm gece bir gram oynamaması da cabası :) En sevdiğim yanlarından biri de göz altına çektiğim kalemin gün sonunda beni pandaya dönüştürmemesi oldu, bunu da başaran baz olarak kullandığım The Balm Put A Lid On It  Far Bazı' ydı. 

Benim far bazından beklentilerimi tam anlamıyla karşıladı, fakat aklımda olan Too Faced far bazını da merak etmiyor değilim. Belki elimdeki bittikten sonra ona da şans verebilirim. 
Sizin favori far bazınız hangisi? 



6 yorum: