17 Haziran 2016 Cuma

Rimmel London Stay Matte Pudra: 001 Transparent

Bugün blogumun konuğu, herkesin bayıla bayıla kullandığı ve benim de ilk başlarda sevdiğim bir ürün olan Rimmel London Stay Matte Pudra. Peki neden ilk başlarda sevdim de şimdi düşüncelerim değişti? Hadi gelin birlikte inceleyelim^^


Evet, biliyorum neredeyse tüm makyaj ve güzellik blogları bu ürünün yazısnı yazdı ve hepsindeki memnuniyet dolu sözler bana da satın aldırdı bu pudrayı 8-9 ay önce :) İsminin hakkını vererek makyajı cidden güzel sabitliyor, rengi gibi duruşu da transparan^^ Ciltte kabuk kabuk bir görüntü de yaratmıyor. Benim gibi t bölgesi yağlı, yanakları kuru olanlar anlayacaktır ne demek istediğimi o yanaklardaki pul pul olan görüntü kadar lanet bir durum olamaz! İşte bu pudra bu sıkıntıyı yaratmıyor. Uygulama sonrasında cilt ile muntazam bir bütünlük sağlıyor. 


8-9 ay boyunca belirli aralıklarla kullandım ben bu ürünü. İlk başlarda sadece göz altlarında kapatıcıyı sabitlemek için kullanıyordum, memnundum da. Tek sıkıntım gün sonunda gri renge dönüşen göz altlarıydı. Sonra sıkıntıyı kendi göz altlarımda bularak bir corrector kullanarak sorunu çözdüm dedim, tabi ilk başlarda bu pudrayı kullanmamıştım. Sonrasında farkettim ki gün sonunda göz altlarım bu pudra yüzünden grimsi bir renk alıyor. Neyse ki şimdilerde göz altlarımı bir pudra ile sabitleme ihtiyacı duymuyorum, bence bir kapatıcı çok çok yağlı bir formatta olmadıkça doğru uygulama ile gerçekten çizgilere dolmuyor. Bu doğru uygulamayı öğrenmek de zamanla gelişiyor bence^^


Gelelim yüzümdeki duruşuna. Bu ürünü aldığım dönemin yaz sonlarına geldiğini düşünürsek, cildimle uyumunu bütünleşmesini çok sevmiştim. Altına sadece bir nemlendirici bir de bu pudra bebek gibi duruyor diyordum :) Çünkü cildim olduğundan bir iki ton koyuydu. Gel gelelim kışın ortasındaki duruşuna^^ Ten rengim kendi haline dönünce (yani bir iki ton açılınca) farkettim ki akşam saatlerinde cildimin rengi yaz dönemindeki koyu tonlarına dönüyor. Kış ortasında sen yandın mı, biraz bronzlaşmışsın sanki yorumları bile alınca, ben de bu durumun pudradan kaynaklı olduğunu çözdüm. Tabi bu düşüncelerimi aynı ürünü kullanan Müjdem ile de paylaştım ben söyledikten sonra o da farketmiş onda da aynı sıkıntı oluyormuş :) Neyse geç oldu güç olmadı^^ Eğer benim gibi esmerleşmeyi pek sevmiyor ve açık tenli olmaktan vazgeçemiyorsanız en azından kış aylarında bu pudrayı önermem. Ten renginiz pek açık değilse seveceğiniz bir ürün olur. Ben hafif dibini görmek üzereyken benden biraz daha koyu tenli olan kardeşime vereceğim bu ürünü, zaten raf ömrü 30 ay! 


Sizler de bu meşhur pudrayı denemek isterseniz Watsons mağazalarından indirim dönemlerinde 10-12 TL civarına satın alabilirsiniz. Benim bundan sonra denemeyi düşündüğüm pudra şu Essence' in meşhur beyaz olan pudrası. Var mı aranızda kullanan?

10 yorum:

  1. severek kullandım bitmek üzreyken sıcaklardaki matlık performansını yeterli bulmadığım için başka markaya yöneldim ben de =) yorumların, güzel yazın için teşekkürler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de renk değişme olayından şikayetçi olarak almayacağım ^^ Sevgiler!

      Sil
  2. ben de başlarda seviyordum ama artık pek sevmiyorum sana olduğu koyulaşmıyor yüzümde ama kalıcılığı azaldı sanki anlamadım neyse az kaldı bir daha almayacağım zaten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir daha almayı düşünmüyorum ablacım, Essence deneyeceğim bir de^^

      Sil
  3. Cildim kuru olduğu için elim hiç gitmemişti bu pudraya ama oksitleniyorsa zaten tercih etmeyebilirim. Teşekkürler yorum için, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ablacım sen hiç bulaşma zaten bu kısma :) Çok öpüyorum:*

      Sil
  4. Hiç farketmedim ben koyulaştığını. Zaten sabahki yüzüm ile akşamki yüzüm arasında hep fark olur benim 🙄🤔 sanırım yani bilemedim şimdi :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sıkıntı pudrada bak dikkat et :) Yoksa senin yüzünde hiç bir sıkıntı yok:*

      Sil
  5. Bu güzel paylaşım için teşekkürler, fazlasıyla merak ettiğim bir üründü zaten mutlaka deneyeceğim pudrayı :)

    YanıtlaSil
  6. Bu güzel paylaşım için teşekkürler, fazlasıyla merak ettiğim bir üründü zaten mutlaka deneyeceğim pudrayı :)

    YanıtlaSil