2 Haziran 2016 Perşembe

Prozinc Kinoa Serisi: Şampuan ve Saç Bakım Maskesi

Prozinc markasına ait ilk deneyimim değil, geçtiğimiz yaz Summer Time serisini severek kullanmıştım. Özellikle annem bayıldığı için, mamacım.com' dan satın alarak yedeklemiştik. Tam elimizdekilerin bitmişken firmadan bu yeni seri geldi, tabi bu duruma benden çok annem sevindi^^ Dolayısı ile bu yazımda benim deneyimim değil annemin deneyimlerini okuyacaksınız :)


Annemin saçları normal, uç kısımlara doğru da biraz kuru ve boyalı. Ayrıca beni uzunca süredir takip edenler bilir, görmüş olduğu tedaviden kaynaklı saçları bölge bölge sanki yanmış da kopmuş gibiydi. Annemin saç tipinden de bahsettiğimize göre artık bu serinin vaatlerine ve özelliklerine geçebilirim.


Prozinc' in bu serisine isim veren 'kinoa' nedir, öncelikle ona bakalım^^ Protein bakımından çok zengin ve temel aminoasitlerin (proteinlerin yapı taşı) hepsini içeren bir bitkidir. kinoa! Markanın geliştirmiş olduğu bu seri, üzüm çekirdeğinden elde edilen procyanidin ve E vitamini de içeriyor kinoaya ek olarak. Çevresel etkilere karşı saçlarda bir kalkan oluşturmayı hedeflerken, saç boyasını saça hapsederek saç renginin solmasını ve fön gibi sebeplerle saçın maruz kaldığı hasarlara karşı korumayı vaat ediyor. 

Seriye ait şampuandan bir ceviz büyüklüğünde alıp tüm saçında köpürtüp bir iki dakika bekledikten sonra durulama işlemini gerçekleştiriyor. Sonrasında saç bakım maskesini saç uçlarına ve boylarına uygulayıp ortalama saçlarında beş dakika bekletiyor. Banyo sonrasında çok kolay taramayı sağlıyor ve saçları gerçekten de vaat ettiği gibi ışıl ışıl duruyor. En önemlisi de ilacın yan etkisi ile kopmuş yanmış gibi görünen bölgeler uçuş uçuş değil yatışmış bir hal alıyor ve o yanık görüntüsünü alıyor bu seri. Asıl vaatlerinden biri olan saç boyasını hapsetme konusunda pek de başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Yine annemin saçını gerektiği sürede boyadık. Ama boyanın parlaklığını koruma vaadini yerine getiriyor. Bir de en sevdiği özellik saçının yağlanma süresini geciktirmesi olmuş annemin^^ 


Saç bakım maskesini de haftada iki defa kullanıyor annem. Maskeyi kullandığı günlerde tarak saçlarından kayıp gidiyor^^  Kokusu da eski bir el kremini çağrıştırıyor, annem banyodan çıkınca o koku ile küçüklüğüme gidiyorum :) 

Boyar madde, paraben, formaldehit, SLES, SLS, sülfat ve silikon içermemesi de içerik bakımından annemin gönlünü fethetti diyebilirim. Sanırım artık kışın bu seriyi yazın ise Summer Time serisi ile yola devam edecek :) Seriye ait saç bakım yağını da ayrı bir yazımda yazacağım, onu ben de arada kullanıyorum pek bi sevdim^^

4 yorum:

  1. Ben özellikle şampuanını ve bakım yağını çok beğenmiştim; maskesi saç kreminden çok farklı gelmemişti. Summer Time serisini de çok merak ediyorum doğrusu. Güle güle kullansın annen, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Summer Time cidden güzel bence perma azizi saçlarına iyi gelecektir o şampuan :) Çok teşekkürler^^

      Sil
  2. bu yeni serileri hiç kullanmadım ama eski kullandıklarım fena değildi :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Summer Time serisini kullandım güzeldi, ama bu seri tamamen annemin deneyimleri :)

      Sil